DOI چیست؟
در اغلب مقالات که به صورت انگلیسی می باشد بخشی به اسم DOI مشاهده می شود. اما DOI چیست؟ و چه فایده ای دارد؟
Digital Object Identifier یا شناسه دیجیتال، عددی است که مختص هر مقاله و به قولی شماره شناسایی مقاله می باشد و هر مقاله کد DOI مختص به خود را دارا می باشد که با استفاده از این کد به راحتی می توان یک مقاله را شناسایی نمود. این کد به صورت انحصاری به مقالات اختصاص می یابد. DOI برای اسناد الکترونیکی از قبیل مقالات علمی به کار می رود. این سیستم در سال ۲۰۰۰ به وجود آمد و تمامی اسناد الکترونیکی واجد اعتبار، از این سال دارای کد DOI می باشند اما برای اسناد قبل از این سال الزامی به داشتن DOI وجود ندارد. لازم به ذکر اس که DOI یک مقاله ، پیونددهی پایدارتری را نسبت به اشاره به آن با نشانی وباش (URL) خواهد داشت.
مزایای DOI برای مقالات:
۲-داشتن شناسه دایمی
۳-جذب ترافیک بیشتر و موثرتر به مقالات
۴-تبدیل منابع به Hyperlink
۵-شمارش واقعی تعداد ارجاعات به مقالات و متعاقب آن محاسبه واقعی قدرت نفوذ یا Impact Factor برای مجلات
۶-ارتقا شاخص واقعی علم سنجی (scientometrics) محققین و مالکین حقوقی مقالات همانند دانشگاهها
DOI از دو بخش تشکیل شده است که توسط علامت / از یکدیگر جدا می شوند. بخش اول برای شناسایی ناشر و بخش دوم کد سند می باشد.DOI هر مقاله در صفحه ی وب مقاله قابل دسترسی می باشد. جالب است که بدانید DOI با استانداردی مشخص تعریف شده است (استاندارد ایزو ۲۶۳۲۴) و بر اساس این استاندارد هر سند الکترونیکی واجد اعتبار، شناسه ی خاص خود را دریافت می کند
در صورتی که DOI یک مقاله را دارید اما نمی دانید که چطور مقاله را دریافت نمایید، می توانید به پایگاه اینترنتی ایران پیپر مراجعه نمایید. تنها با وارد نمودن DOI مقاله، می توانید آن مقاله را دریافت نمایید.
دانلود رایگان مقاله از ایران پیپر
دیدگاهتان را بنویسید