چگونه برای یک مقاله پژوهشی پایان مناسب بنویسیم
بهترین پایاننامهها نتیجه تحقیق و پژوهشهایی است که از ماهها قبل انجامشده است. پایاننامه نویسی قواعد مشخصی دارد که با استفاده از آن میتوان پایاننامهای مورد تأیید نوشت. پس از نوشتن متن پایاننامه نوبت به نتیجهگیری خواهد رسید. بدون نتیجهگیری پایاننامه محکم و مناسب نمیتوان پایاننامه خوبی نوشت. تنها با چند تکنیک کاربردی میتوان از نتیجهگیری ضعیف در پایاننامه جلوگیری کرد. با ترجمانو همراه باشید این راهنماییها برای مقاله بعدی که مینویسید بسیار مؤثر است.
نوشتن یک نتیجهگیری عمومی
بهطور خلاصه موضوع و اهمیت آن را بیان کنید. زمان و فضای زیادی را به این کار اختصاص ندهید یک مقاله پژوهشی خوب اهمیت موضوع را آشکار میسازد. نیازی نیست یک دفاع استادانه را درنتیجهگیری بنویسید. معمولاً یک جمله بهتنهایی کافیست تا موضوع مبحث پایاننامه را بیان کند.
۱- بیانیه پایاننامه را بازگو کنید
از مقدمه میتوانید بیانیه پایاننامه را به دست آورید. از جملات نوشتهشده قبلی استفاده نکنید بلکه سعی کنید بیانیه پایاننامه را دوباره جملهبندی کنید بهطوریکه در اولین جمله از نتیجهگیری، مکمل خلاصه موضوع مقالهتان باشد.
۲-خلاصه نکات اصلی را بنویسید
نکات اصلی در متن را با جملات دیگری بازگو کنید و از ذکر جزئیات معین استفادهشده در پاراگراف اصلی بپرهیزید. برخی از اطلاعات ازلحاظ پژوهشی اهمیت ویژهای دارند ولی لازم است بدانید که هیچگاه نمیبایست اطلاعات جدید را درنتیجه گیری پایاننامه بنویسید. نتیجهگیری بخش مناسبی برای اطلاعرسانی نیست. بدون ذکر جزئیات میتوانید نکات اصلی مقاله را شرح دهید. درنتیجهگیری مقاله پژوهشی نکات اصلی بحث و موارد مبهمی را که برای خواننده سؤال میباشد بهصورت خلاصه بنویسید.
۳- نیاز به تحقیقات بیشتر
درنتیجهگیری وقت مناسبی دارید تا به خواننده اعلام کنید که نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد موضوع مقاله را دارید. البته این موضوع در مورد تمام پایاننامهها صدق نمیکند. برای مثال یک مقاله پژوهشی با موضوع ” تأثیر تلویزیون بر رفتار کودکان خردسال و نوپا” میبایست تمام تحقیقات را انجام دهد و موکول به بعد نکند.
ولی در مقالات علمی که تحقیقات بهدرستی تکمیلنشدهاند و نیاز به تحقیقات بیشتری است میتوان موضوع را درنتیجهگیری اعلام کرد برای مثال تحقیقات درزمینهٔ بیماریها همیشه ادامه دارد و میتوان تحقیقات جدیدتری نیز انجام داد.
نوشتن نتیجهگیری پایاننامه بهطور مؤثرتر
۱- هدفمند باشید.در این قسمت میتوانید پایاننامه را بهصورت یک فکر کامل و هدفمند نشان دهید. بهجای تکرار صرف موارد گفتهشده قبلی بهتر است نکات مهم را با یکدیگر ترکیب کرده و اطلاعات را جمعبندی کنید. درنتیجهگیری پایاننامه نیازی به خلاصه کردن اطلاعات نیست بلکه ضروری است تا اطلاعات را کامل کنید. خواننده باید مقاله را بهصورت ایدهای بههمپیوسته درک کند نه ایدهای ناگهانی و ازهمگسیخته.
۲- یک دایره کامل بسازید. درنتیجهگیری، مقاله پژوهشی را توسط پیوندهای مستقیمی که به مقدمه میدهید ریط دهید. راههای مختلفی برای این کار وجود دارد. یک سؤال در مقدمه بپرسید و درنتیجهگیری سؤال را بازگو کرده و پاسخ را ارائه دهید. به تعبیری بهتر است در مقدمه حکایت را شروع کنید و درنتیجهگیری پایان حکایت را بگویید.
۳-منطقی باشید. اگر مقاله پژوهشی از چند جنبه مختلف موضوع را ارائه کرده است نتیجهگیری میبایست بتواند توسط شواهد یک نظر منطقی را ارائه دهد. اگر در مقدمه موضوعی را مطرح کردید که نیاز به تحقیق بیشتری داشت و یا در موضوعی شک داشتید، درنتیجهگیری ضروری است تا شکها را برطرف کنید و نتیجه تحقیق را شفافسازی کنید. بامطالعه این قسمت نباید هیچ تردیدی در موضوع مقاله برای خواننده باقی بماند.
۴- حالت سؤالی داشته باشید. برای کمک به خواننده میتوانید حالت سؤالی بگیرید و او را راهنمایی به پیدا کردن جواب در مقاله نمایید. این شیوه برای انواع مقالات پژوهشی مناسب است. برای مثال در مبحث بیماریهای میتوانید سؤال را با استدلالی خاص به جواب برسانید.
۵-یک پیشنهاد ارائه دهید. برای خواننده توصیهای داشته باشید. درنتیجهگیری پایاننامه پیشنهاد خود را برای حل موضوع بیان کنید.
اجتناب از طرح مشکلات
۱-از طرح مشکل بهطور مستقیم و یا حتی با اشاره، در نوشتن نتیجهگیری پایاننامه دوریکنید. این کار غیرطبیعی و غیرمعمول است. نتیجهگیری باید به حل مشکل کمک کند و نه اینکه موجب بروز مشکل دیگری شود. طرح مشکل منجر به نتیجهگیری ضعیف خواهد شد.
۲-عجله نکنید. پایاننامه نویسی امری دشوار است که شاید بخواهید هر چه سریعتر به اتمام برسانید ولی بهتر است بدانید که عدم انسجام درنتیجهگیری میتواند کل پروژه را به خطر اندازد. با صبر و حوصله نتیجهگیری مناسب و شایستهای را تهیه کنید. بهترین روش در مقالهنویسی شروع با مقدمه است و سپس به متن اصلی بپردازید و در انتها نتیجهگیری را بیان کنید.
۳-پرهیز از اطلاعات جدید. تمام اطلاعات ضروری و مهم میبایست در متن مقاله قرار گیرد. نتیجهگیری تنها به آنچه در مقاله وجود داشته میپردازد و اطلاعات مهم و ارزشمند دیگری را بهطور ناگهانی ارائه نمیکند.
۴- تغییر لحن مقاله. از تغییر لحن مقاله بهشدت دوریکنید. یک مقاله علمی با تحقیقات پژوهشی نمیتواند به نتیجهای احساسی و عاطفی منجر شود. در مقدمه، متن اصلی و نتیجهگیری لحن گفتاری و نوشتاری مقاله بهتر است یکسان و منسجم باشد.
۵-نتیجهگیری پایاننامه بدون عذرخواهی- پایاننامه نتیجه پژوهشهای شماست نیازی به عذرخواهی درنتیجهگیری نیست. این امر نشاندهنده اینست که تمام تلاش خود را نکردهاید.” این نظر شخصی من است” جمله مناسبی نیست. اولشخص برای یک مقاله رسمی پسندیده نیست.
دانلود رایگان مقاله از ایران پیپر
سلام باتشکرازارائه مطالب خوبتان موفق باشید.
خیلی خوب بود مطالب بیشتر بذارید!